Administratorii SIF Muntenia (SIF4) au decis majorarea valorii dividendului brut pentru 2010, la 0,081 lei pe actiune, cu 62% peste propunerea initiala, de 0,05 lei, scrie Mediafax.

Astfel, valoarea dividendelor propuse de Consiliul de Administratie al Muntenia Invest, compania care administreaza activele SIF Muntenia, este de 65,36 milioane lei si reprezinta 90% din profitul de anul trecut, de 72,6 milioane lei. SIF Muntenia este singura SIF ale carei active sunt administrate de o societate de administrare a investitiilor.

Initial, SIF Muntenia a anuntat ca ar putea distribui actionarilor 40,3 milioane lei sub forma de dividende, respectiv 0,05 lei/actiune, in crestere cu 25%, de la 0,04 lei/actiune.

Actionarii SIF se vor intalni in aprilie pentru a alege una din propunerile administratorilor.

Profitul inregistrat anul trecut de SIF Muntenia a fost cu 11% mai redus fata de castigul din 2009, de 82 milioane lei.

Pentru acest an, administratorii societatii estimeaza un profit brut de 65 milioane lei, cu 22% sub castigul de anul trecut, si vizeaza o reducere temporara pe sectorul bancar, in favoarea majorarii investitiilor in actiunile unor companii din sectorul energetic.

Actiunile SIF Muntenia se tranzactionau in sedinta bursiera de marti in crestere cu 4,6%, la 0,8525 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea societatii este de 687 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si