Sibiu Stock Exchange (Sibex) va lansa de saptamana viitoare contractul futures pe cursul de schimb euro/dolar, denominat in lei (simbol EUR/USD_RON).

Contractul are ca activ suport raportul dintre moneda euro si dolarul SUA. Marimea obiectului contractului este de 10.000 lei inmultit cu raportul dintre moneda europeana si dolarul american, iar pasul de tranzactionare este de 0,00001 lei (0,1 lei/contract).

Contractul va avea scadente trimestriale, lunile de initiere fiind martie, iunie, septembrie si decembrie. Valabilitatea maxima a unui contract este de 12 luni. Marja pentru un contract futures EUR/USD_RON este de 300 lei.

Pretul de lichidare la scadenta a pozitiilor ramase deschise este egal cu valoarea pretului de cotare a contractului futures EUR/USD pentru aceeasi scadenta, publicat de Chicago Mercantile Exchange in ziua scadentei contractului tranzactionat pe Sibex.

Bursa de la Sibiu a lansat recent si instrumente futures ce au ca activ suport pretul barilului de petrol.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri