Conducerea Broker Cluj (BRK), singura societate de intermediere listata pe Bursa, vrea sa isi rascumpere cel mult 2% din actiuni pentru a le distribui propriilor angajati.

Broker va oferi un pret de maxim 0,5 lei/titlu, in vreme ce minimul va fi de 0,1 lei/titlu. Avand in vedere pretul maxim, BRK ar putea plati in total aproape 2,9 milioane lei. Programul de rascumparare incepe de marti, 31 mai, el urmand sa se desfasoare timp de cel mult 18 luni.

“Distribuirea de actiuni salariatilor si echipei de management se va face cu titlu gratuit si va fi demarata dupa aprobarea de catre CNVM a prospectului simplificat. Consiliul de Administratie va stabili criteriile de alocare a actiunilor”, se mentioneaza in comunicatul trimis Bursei.

Actiunile BRK se tranzactionau la un pret de 0,26 lei/titlu la debutul sedintei de luni. Luand in calcul aceasta cotatie, societatea ar putea sa plateasca 1,5 milioane lei pentru achizitia celor 5,78 milioane de actiuni.

Broker Cluj a scazut cu 9,3% pe BVB de la inceputul acestui an. Valoarea de piata a companiei este de 76,1 milioane lei (18,4 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Dividendele, colacul de salvare al bursei pe timpul pandemiei
Setari Cookie-uri