Listarea Romgaz este una dintre prioritatile Ministerului Economiei, alaturi de vanzarea avantajoasa a pachetului minoritar de la OMV Petrom, a declarat Ariton intr-o conferinta de presa.

"Listarea Romgaz este la un stadiu de inceput. Aici dureaza cam un an, poate chiar un pic mai mult, 12 - 14 luni, pana cand ar fi finalizate procedurile si ar fi listata compania", a afirmat Ariton.

In schimb, potrivit ministrului, vanzarea pachetului de 9,84% din actiunile de la Petrom se apropie de final, Ariton sperand intr-o "afacere de succes".

"Legat de Petrom, suntem intr-o faza relativ finala de a vinde cei 9,84% din actiuni si, probabil, undeva la mijlocul lunii iulie aceasta tranzactie va fi finalizata daca pretul va fi unul care ni-l dorim si vom decide vanzarea la nivel guvernamental. Vrem sa fie o afacere de succes, sa fie un pret cat mai bun pentru ca nu are de castigat decat bugetul si Romania, in general", a spus Ariton.

Citeste si:

Acesta a refuzat sa precizeze care este pretul minim pentru care ministerul este dispus sa renunte la pachetul minoritar de la Petrom.

Guvernul vrea sa vanda pe piata de capital aproape 10% din actiunile OMV Petrom si 15% din titlurile Romgaz.