Actiunile combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) au pierdut peste 30% in ultimele trei zile, dupa ce grupul german PCC a incetat sa mai cumpere titluri ale companiei.
Oltchim a inregistrat trei sedinte consecutive de scaderi, vineri corectia fiind de 15%. Caderea brusca a sters aproape castigurile din aceasta luna. Brokerii sunt mai degraba pesimisti cu privire la evolutiile viitoare ale titlurilor OLT.

“Pentru moment cel putin se poate spune ca maximele pe OLT au fost atinse. Nu putem afirma 100% ca nu mai exista sanse pentru o revenire pe termen scurt, dar acum scaderile par sa continue. Fara sprijinul de la cumparare al PCC actiunile au intrat clar pe o tendinta negativa”, a declarat Marcel Murgoci, directorul de tranzactionare al societatii de brokeraj Estinvest.

PCC SE a inceput sa faca achizitii aproape zilnice in cadrul Oltchim incepand cu data de 23 mai. De atunci si pana in prima sedinta de tranzactionare din aceasta saptamana, actiunile OLT au crescut cu 225,5%. De la inceputul anului cresterea era chiar mai mare, de 908%. In ultimele trei zile insa, grupul german nu a mai realizat nicio achizitie, Oltchim fiind in cadere libera pe Bursa.

“Pretul se poate intoarce la nivelul inregistrat inaintea momentului intrarii la cumparare a PCC, tocmai pentru ca aceste cresteri s-au datorat aproape in totalitate interesului nemtilor. Pentru ca scaderea sa se opreasca ar trebui ca acestia sa intre din nou la cumparare sau ca alt fond sa fie interesat de achizitia actiunilor Oltchim”, considera Murgoci.

PCC detine in prezent 17,27% din capitalul combinatului chimic, fiind cel mai important actionar minoritar. Statul controleaza 54,8% din titlurile OLT.

Compania din Ramnicu Valcea a inchis sedinta bursiera de vineri la un pret de 1,431 lei/actiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri