Omul de afaceri Catalin Chelu a intrat in actionariatul Carbochim Cluj-Napoca (CBC), cumparand prin intermediul a doua firme pe care le controleaza 11,12% din actiunile producatorului de materiale abrazive, de la directorul-presedintele CA al firmei, pentru 3,67 milioane lei.

Cele 432.000 de actiuni au fost achizitionate vineri la un pret de 8,5 lei pe unitate, potrivit unor notificari transmise luni Bursei de Valori Bucuresti (BVB), citate de Mediafax.

Astfel, Chelu a cumparat prin firma Fimansat 317.000 de actiuni, iar prin Lineas Trade un pachet de 115.000 titluri. Ambele firme sunt controlate in proportie de 95% din omul de afaceri.

Pachetele au fost achizitionate de la presedintele CA si directorul general al firmei, Viorel Popoviciu, care a vandut vineri un pachet de 17,64% din actiunile Carbochim. Cele 685.100 de titluri au fost cedate la un pret mediu tot de 8,5 lei.

SIF Banat-Crisana (SIF1) si SSIF Broker (BRK) si-au lichidat joi detinerile la producatorul de materiale abrazive din Cluj-Napoca (CBC), prin cinci tranzactii speciale in valoare cumulata de 7,6 milioane lei.

SIF Banat-Crisana a incasat 4,06 milioane lei pentru pachetul de 13,08% din capitalul Carbochim, iar SSIF Broker a obtinut 3,55 milioane lei pentru 11,44% din actiunile firmei.

Actiunile Carbochim au crescut semnificativ in precedentele cinci sedinte de tranzactionare, dublandu-si pretul fata de inceputul lunii iunie. La cotatia de la inchiderea de vineri, de 7,82 lei/actiune, compania este evaluata la 30,36 milioane lei.

Cifra de afaceri a producatorului de materiale abrazive a crescut anul trecut cu 16%, la 28,2 milioane lei (6,7 miloane euro), iar profitul a urcat de peste 11 ori, de doua milioane lei.

In actionariatul Carbochim se regaseste Titus Popa - 11,16%, Pietro Ionescu - 10,78% si Ion Raducanu - 10,68%. Cumparatorii pachetelor vandute de SIF si casa de brokeraj din Cluj-Napoca nu au raportat inca achizitiile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri