Pretul tinta dat de Target este cu 7,48% mai mic decat cel de 14,03 lei/unitate, la care se tranzactionau titlurile BRD in deschiderea sedintei de marti.

„Pretul tinta a fost determinat prin ponderarea rezultatelor din analizele DCF si comparativa. In ceea ce priveste analiza DCF, am actualizat scenariul macroeconomic: am majorat costul capitalului prin prisma intensificarii semnalelor de dezaccelerare a economiei mondiale, dar si a crizei finantelor publice din Europa (care ar putea genera un nou val de criza financiara mondiala)”, potrivit raportului de analiza.

Analistii firmei de brokeraj adauga faptul ca intr-un scenariu macro-bursier international predominant nefavorabil titlurile BRD ar putea sa scada pana la 11,56 lei. Valoarea este cu 17,6% mai mica decat cotatia actuala a BRD.

BRD a facut un profit de 199 milioane lei in primul trimestru, cu 39% mai mic decat cel din perioada similara de anul trecut. De la inceputul anului actiunile bancii au crescut cu 13,3%. BRD este a doua cea mai mare companie de pe Bursa, cu o capitalizare de 9,7 miliarde lei (2,3 miliarde euro).