Actiunile Adidas si cele ale SAP vor putea sa fie tranzactionate pe sistemul ATS al BVB, dupa ce Consiliul Bursei si-a dat acordul in sedinta de luni. Cele doua actiuni se adauga listei de titluri straine care pot sa fie tranzactionate pe Bursa de la Bucuresti, pe care se mai gasesc si nume precum Bayer sau Deutsche Telekom.
Societatea de brokeraj Tradeville va activa ca market maker pentru actiunile celor doua companii, se arata intr-un comunicat trimis de Bursa. Data inceperii tranzactionarii este joi, 15 septembrie.

Consiliul de Administratie al Bursei de Valori (BVB) a aprobat luni admiterea la tranzactionare pe sistemul alternativ al pietei (ATS) a actiunilor producatorului de articole sportive si incaltaminte adidas si titlurile liderului mondial al pietei de software pentru managementul companiilor SAP.

Adidas este unul dintre cei mai mari producatori de incaltaminte si articole sportive din lume, in timp ce SAP este liderul mondial al pietei de software pentru managementul companiilor.

Actiunile SAP sunt in scadere cu 0,6% in acest an pe Bursa de la Frankfurt, un titlu al companiei fiind evaluat in prezent la 35,74 euro. De cealalta parte, Adidas a pierdut in 2011 aproape 6% pe piata germana.

Sursa imagine:
Compania

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri