Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a dispus limitarea dreptului la vot in AGA la 33% pentru actionarii care actioneaza concertat cu omul de afaceri Catalin Chelu, grup care controleaza cumulat aproape 44% din titlurile producatorului de ulei, conform Mediafax.
"Directiile noastre de specialitate vor transmite Depozitarului Central si societatii emitente (Argus - n.r.) notificari astfel incat sa fie luate masurile care se impun pentru limitarea drepturilor la vot pentru persoanele juridice si fizice din grupul respectiv. Vor fi luate masuri pentru suspendarea dreptului pentru procentul de actiuni care depaseste pragul de 33% din capitalul social", a declarat comisarul CNVM Lorand Kralik.

Potrivit legislatiei pietei de capital, actionarii sau grupul de actionari care detin concertat peste 33% din titlurile unei societati listate au limitat dreptul la vot in AGA la 33% pana la derularea unei oferte de preluare a firmei.

Omul de afaceri Catalin Chelu si mai multe firme controlate direct si indirect de el au cumparat incepand cu luna iulie mai multe pachete de actiuni la Argus si a ajuns sa detina aproape 46% din titlurile producatorului de ulei. Totusi, el nu a lansat inca oferat de preluare la companie.

Argus a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 104,8 milioane lei (25 milioane euro), cu 35% peste valoarea din perioada similara a anului trecut, si un profit net de 4,3 milioane lei (peste 1 milion de euro), in scadere cu 25%.

In a doua parte a sedintei bursiere de miercuri, actiunile Argus erau in crestere cu 12,68%, la 4 lei. La aceasta cotatie, compania Compania are o capitalizare de 143,1 milioane lei (33,4 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri