"Directiile noastre de specialitate vor transmite Depozitarului Central si societatii emitente (Argus - n.r.) notificari astfel incat sa fie luate masurile care se impun pentru limitarea drepturilor la vot pentru persoanele juridice si fizice din grupul respectiv. Vor fi luate masuri pentru suspendarea dreptului pentru procentul de actiuni care depaseste pragul de 33% din capitalul social", a declarat comisarul CNVM Lorand Kralik.

Potrivit legislatiei pietei de capital, actionarii sau grupul de actionari care detin concertat peste 33% din titlurile unei societati listate au limitat dreptul la vot in AGA la 33% pana la derularea unei oferte de preluare a firmei.

Omul de afaceri Catalin Chelu si mai multe firme controlate direct si indirect de el au cumparat incepand cu luna iulie mai multe pachete de actiuni la Argus si a ajuns sa detina aproape 46% din titlurile producatorului de ulei. Totusi, el nu a lansat inca oferat de preluare la companie.

Citeste si:

Argus a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 104,8 milioane lei (25 milioane euro), cu 35% peste valoarea din perioada similara a anului trecut, si un profit net de 4,3 milioane lei (peste 1 milion de euro), in scadere cu 25%.

In a doua parte a sedintei bursiere de miercuri, actiunile Argus erau in crestere cu 12,68%, la 4 lei. La aceasta cotatie, compania Compania are o capitalizare de 143,1 milioane lei (33,4 milioane euro).