Compania de stat Hidroelectrica, aflata in insolventa, a bugetat pentru acest an investitii de 377 milioane de lei (85 milioane de euro), in special in retehnologizari si in proiecte "istorice", informeaza Mediafax.

Compania va asigura din fonduri proprii 300 milioane lei, iar diferenta va fi acoperita din imprunuturi de la banci, potrivit unui raport al administratorului judiciar al Hidroelectrica. Din total, 132,4 milioane lei sunt destinate retehnologizarilor si 146,8 milioane lei lucrarilor "istorice".

Gabriel Dumitrascu, seful Directiei de privatizare din cadrul Departamentului pentru Energie si administrator special al Hidroelectrica, spunea in februarie ca producatorul de electricitate est nevoit sa investeasca 700 milioane de lei pentru lucrari hidrotehnice care ar duce la productia unei cantitati infime de energie, pe langa investitii anterioare de alte 800 milioane de lei in acest obiective.

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, declara in urma cu doua saptamani ca le-a sugerat administratorilor societatii de stat sa fie mai ambitiosi pe partea de investitii si sa trateze cu mult respect institutiile bancare, pentru ca Hidroelectrica nu a intrat in insolventa din cauza bancilor.

Hidroelectrica a fost in insolventa intre iunie 2012 si iunie 2013, iar in februarie a reintrat in insolventa. Statul, actionarul majoritar al companiei, spera sa scoata compania din insolventa pana la sfarsitul anului in curs.

Citeste si:
BERD vrea "o felie" de 5-10% din Hidroelectrica la momentul...
BERD vrea "o felie" de 5-10%...

Potrivit raportului, compania a inregistrat in primele doua luni din acest an o cifra de afaceri de 434 milioane lei, in crestere cu 9,6% fata de 396 milioane lei in intervalul ianuarie-februarie 2013.Compania este controlata de stat, prin Ministerul Economiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Fondurile de pensii vor putea să facă investiții mai mari în titluri de stat
Setari Cookie-uri