Actionarii SIF Oltenia (SIF5) au hotarat marti ca societatea sa distribuie dividende pentru anul trecut in valoare de 92,83 milioane de lei, reprezentand 71,4% din profit, in timp ce suma de 37,2 milioane de lei va fi pastrata pentru asigurarea surselor proprii de finantare.

SIF Oltenia a incheiat anul trecut cu un profit net de 130 milioane lei, cu 47% peste castigul din 2012, de 88,4 milioane lei.

Dividendul brut pe actiune se va situa la 0,16 lei, asa cum a fost propus de consiliul de administratie la o reuniune a actionarilor din luna aprilie, cand nu s-a luat o decizie in aceasta privinta. Marti a avut loc a doua convocare a adunarii actionarilor, dupa ce luni nu s-a intrunit cvorumul necesar pentru a fi luate hotarari.

SIF Oltenia a acordat in anul precedent un dividend brut de 0,13 lei/actiune, similar celui din 2012. Raportat la pretul din inchiderea sedintei de luni al actiunilor SIF Oltenia, de 1,862 lei, dividendul de 0,16 lei ar aduce un randament de 8,6% pe titlu. Marti, in jurul orei 16:00, actiunile SIF Oltenia se aflau in urcare cu 0,9%, la 1,879 lei, pret la care randamentul s-ar situa la 8,5%.

Totodata, actionarii au apropbat numirea a trei persoane in Consiliul de Administratie al SIF Oltenia. Astfel, Nicolae Stoian, Carmen Popa, pana in prezent administratori provizorii, si Iulius Grigore Postolache vor ocupa posturi de membri in Consiliul de Administratie, cu o perioada de mandat egala cu cea a actualului Consiliu de Administratie.

Primul SIF care vrea sa scape...
Citeste si: Primul SIF care vrea sa scape de mostenirea numelui "de botez"

Pentru un post in consiliu a candidat si Adrian Simionescu, presedintele si directorul general al firmei de brokeraj Vienna Investment Trust, insa acesta a renuntat luni, cand a avut loc prima convocare a adunarii generale a actionarilor.

Din Consiliul de Administratie mai fac parte Tudor Ciurezu (Presedinte), Anina Radu, Cristian Busu si Victor Capitanu. Dintre cele cinci SIF-uri, doar SIF Moldova (SIF2) a mai luat in acest an decizia de a acorda dividende.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Companiile de pe bursa au anuntat deja dividende de peste 1 mld. lei