Complexul Energetic (CE) Oltenia va fi urmatoarea companie de stat care va fi listata pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Hidroelectrica urmand sa se listeze in cel de-al doilea semestru din 2015, potrivit ministrului delegat pentru energie, Razvan Nicolescu.

“Imi doresc ca ambele companii sa fie listate in 2015; CE Oltenia in prima jumatate a anului, iar Hidroelectrica in al doilea semestru, dupa iesirea din insolventa. CE Oltenia si Hidroelectrica vor genera emulatie in piata de capital pentru ca sunt doua companii cu potential ridical. Complexul Energetic se afla inca in procesul de evaluare al rezervelor de carbune, acesta fiind motivul pentru care listarea inca este amanata”, a declarat Razvan Nicolescu.

Ministrul a mai adaugat ca Bursa OPCOM ar putea sa fie o alta companie de stat care sa se listeze pe BVB in perioada urmatoare. “S-ar putea ca listarea OPCOM sa aiba loc chiar mai repede decat Hidroelectrica si CE Oltenia, insa nu am luat inca o decizie in acest sens. Dupa ce OPCOM va fi transferata la Departamentul de Energie, primul lucru pe care il vom face va fi sa luam o decizie cu privire la listarea acesteia”.

Societatea Comerciala Operatorul Pietei de Energie Electrica – OPCOM a fost infiintata in anul 2000 ca societate comerciala pe actiuni, filiala a Transelectrica si aflata integral in proprietatea acesteia. Incepind cu septembrie 2000, piata angro de ene

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri