Actiunile producatorului de profile PVC Teraplast (TRP) au ajuns sa isi tripleze valoarea in acest an, dupa ce compania a anuntat ca vrea sa recapitalizeze profitul nedistribuit din 2014 si sa emita astfel 88,7 milioane de noi titluri care vor fi distribuite actionarilor deja existenti.

Teraplast a convocat Adunarile Generale Ordinare si Extraordinare ale Actionarilor pe data de 4 decembrie. Consiliul de Administratie cere actionarilor aprobarea repartizarii rezultatului reportat constituit din profitul nerepartizat al exercitiului financiar 2014 in suma de 8,8 mil. lei la "Alte rezerve”.

De asemenea, actionarilor li s-a propus majorarea capitalului social cu respectiva suma prin emisiunea a 88.745.890 actiuni noi, cu valoarea nominala de 0,10 lei/actiune. Majorarea capitalului social se va realiza prin incorporarea rezervelor constituite din profitul net al anului 2014.

Titlurile nou emise nu vor modifica procentele de detinere ale actionarilor si se vor distribui gratuit tuturor actionarilor societatii inscrisi in Registrul Actionarilor la data de inregistrare ce va fi stabilita de AGA (propunere 22 decembrie 2015). Fiecarui actionar inregistrat in Registrul Actionarilor la data de inregistrare i se vor aloca un numar de 30,7 actiuni noi la 100 actiuni detinute.

Actiunile Teraplast cresteau marti cu 5%, pana la 0,712 lei/unitate, la scurt timp dupa anuntul companiei. De la inceputul anului si pana in prezent, TRP a urcat cu 212%, cea mai mare crestere inregistrata in 2015 pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Citeste si:
Compania care acorda dividende de 9,5 milioane lei din profitul net
Teraplast va acorda dividende...

Saptamana trecuta, producatorul de materiale de constructii a achizitionat pachetul de actiuni aferent unei participatii de 19,29% din subsidiara Plastsistem. Teraplast detine in acest moment 98% din Plastsistem, fata de 78,71% anterior. Compania Plastsistem produce panouri sandwich si elemente structurale zincate

Teraplast a avut in primul semestru un profit net de 11,1 mil. lei, de peste sapte ori mai mult decat castigul de 1,5 mil. lei din perioada similara a anului trecut. Producatorului de profile PVC este in prezent evaluat la 195,8 mil. lei.

Omul de afaceri Dorel Goia este principalul actionar al Teraplast, cu o detinere de 46,7%, acesta fiind urmat de fondul finlandez KJK Fund, cu o participatie de 10%.

Citeste si:
Teraplast si-a redus pierderile in 2012
Producatorul de materiale...

Sursa foto: Compania

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
In lipsa lucrarilor de infrastructura, Teraplast si-a redus afacerile