Transelectrica propune plata catre actionari a unor dividente totale de 193,2 milioane de lei (43,5 milioane euro), aceasta suma reprezeinta 53% din profitul obtinut anul trecut, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Pe 28 aprilie va fi luata decizia, intr-o adunare generala a actionarilor. In cazul in care propunerea conducerii companiei va fi aprobata, plata dividentelelor o sa inceapa din 28 iunie 2016, conform News.ro

Capitalul social al Transelectrica este impartit in 73,3 milioane de actiuni, valoare dividentului vrut pe actiune este de 2,65 lei

In 2015, Transelectrica a obtinut un profit net de 366 de milioane de lei, in scadere cu 2,5% fata de nivelul din anul precedent, desi veniturile au avansat cu aproape 6%, arata datele preliminare publicate de companie.

Transelectrica, societate listata la Bursa de Valori Bucuresti, are o valoare de piata de 2,1 miliarde lei (circa 480 milioane euro), la pretul de inchidere de miercuri, de 29,20 lei/actiune. Compania este controlata de Ministerul Economiei, care detine 58,7% din actiuni.

Sursa foto: EM Karuna / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Renault a trecut pe pierderi pentru prima data in ultimul deceniu
Setari Cookie-uri