Fondul de pensii private al NN (fost ING Pensii) si Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief UA, un fond de investitii inregistrat in Olanda si controlat de BCR si Florin Pogonaru, au cerut ca SIF Banat-Crisana (SIF1) sa distribuie 80% din profitul de anul trecut sub forma de dividende.

Dividendul brut solicitat este de 0,1098 lei/actiune, care, avand in vedere cotatiile de luni din piata, ar genera un randament de 7,1%.

Cererea vine in conditiile in care administratorii SIF1 au propus luna trecuta inlocuirea dividendelor cu un program de rascumparari de actiuni. Solicitarea facuta de cele doua fonduri, care impreuna detin 5,4% din capitalul SIF Banat-Crisana, a fost introdusa pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor ce va avea loc pe 25 (26) aprilie.

Bogdan Dragoi, directorul general si presedintele SIF1, declarase anterior ca desfasurarea unui program de rascumparari cat si o distributie de dividende reprezinta o varianta “complet nesustenabila”.

Actiunile SIF Banat-Crisana cresteau cu 0,6% la jumatatea sedintei de luni, pana la un pret de 1,528 lei/actiune. Societatea are in prezent o capitalizare de 833,1 mil. lei.

Citeste si:
Am doi copii si nu ma bucur de cresterea alocatiilor. Dai bani cand ai
Broker pe bursa: Am doi copii...

Sursa foto: Mediafax

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Speculatii pe termen scurt sau investitii pe termen lung?