Republicanii si candidatii care fac parte din acest partid sunt in mod traditional preferatii traderilor si investitorilor de pe Wall-Street, insa anul acesta lucrurile par sa se schimbe.

“Piata pare sa fi decis deja nu doar ca Hillary Clinton va castiga, dar si ca o va face la o diferenta mare”, a declarat, pentru CNBC, David Woo, strategist in cadrul Bank of America Merrill Lynch. “Investitorilor le plac alegerile castigate la diferenta mare”, a mai adaugat acesta.

Woo noteaza ca S&P 500, principalul indice al Bursei din New York, a urcat cu peste 4% din 5 iulie, data care marcheaza inceputul perioadei de 90 de sedinte de tranzactionare dinaintea alegerilor din 8 noiembrie. In anii in care candidatul la prezidentiale a castigat peste alegerile in peste 80% din colegiile electorale, S&P 500 a crescut cu 8,4% in cele 90 de sedinte care au precedat scrutinul (vezi graficul).

Ultima data cand actiunile crescusera chiar mai mult decat in prezent, la jumatatea perioadei de 90 de zile, s-a intamplat la alegerile din 1984, castigate detasat de Ronald Reagan.

“Pentru noi, acest lucru sugereaza ca piata se asteapta deja ca Hillary Clinton sa isi mentina sau sa isi mareasca avantajul fata de Donald Trump in sondajele de opinie”, a declarat Woo, care citeaza Iowa Electronic Markets (IEM), un indicator care ii da 80% sanse de victoriei candidatei democrate Hilary Clinton. IEM este un indice futures calculat in scopuri de cercetare de catre Tippie College of Business din cadrul Universitatii din Iowa.

Anterior, Sam Stovall, strategist la S&P Global Market Intelligence, a notat ca indicele S&P 500 are un track record destul de bun atunci cand vine vorba de previzionarea rezultatului alegerilor.

Cele mai recente sondaje indica un avantaj pentru Hilary Clinton, potrivit agregatorului RealClearPolitics.

Indicele S&P 500 a atins un maxim de 2.193 puncte pe data de 15 august si este foarte aproape sa isi extina raliul la sase luni consecutive.

Sursa foto: Chrisdorney / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri