Consiliul de Administratie al Electrica a inaintat spre aprobare Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor propunerea de buget pentru anul 2018, care prevede un profit net consolidat de 254 milioane lei, conform unui comunicat al companiei, citat de Agerpres.

Propunerea de buget include profitul net individual de 240 milioane lei, care va cuprinde dividendele ce urmeaza sa fie distribuite de filiale in baza profiturilor din 2017.

Profitul net consolidat este de 254 milioane lei, 'ceea ce indica faptul ca sunt asteptari ca performanta Grupului in 2018 sa se imbunatateasca fata de 2017'.

Potrivit reprezentantilor companiei, un factor care contribuie la acest lucru este reprezentat si de achizitionarea pachetelor de actiuni minoritare de 22% detinute anterior de Fondul Proprietatea in filialele de distributie si furnizare ale Electrica, ceea ce a creat oportunitatea de a pastra integral beneficiile generate de aceste filiale pentru actionarii Electrica.

'In 2017 (...), am facut investitii record in infrastructura de distributie, in valoare totala de 736 de milioane de lei. Mizam in continuare, atat pe cresterea eficientei operationale, cat si pe imbunatatirea calitatii serviciului de distributie a energiei. In consecinta, in 2018, avem un plan de investitii si mai ambitios, de 900 de milioane de lei, care contribuie la fundamentarea performantei noastre operationale si financiare pe termen lung', a declarat Catalin Stancu, director General Electrica.

Consiliul de Administratie al Electrica le va propune actionarilor un dividend brut de 0,7237 lei/actiune, corespunzator unei repartizari de 100% a profitului distribuibil la dividende. Actiunile EL se tranzactionau miercuri pe bursa la un pret de 11,8 lei, randamentul dividendelor ajungand la 6,1% luand in calcul aceasta cotatie.

Grupul Electrica a inregistrat anul trecut un profit net consolidat de 172 milioane lei. Profitul net individual a fost de 258 milioane lei, mai mic cu 2,6% fata de 2016, in baza situatiilor financiare individuale intocmite in conformitate cu IFRS-UE. Acest profit individual include veniturile din dividendele distribuite de filiale, aferente profiturilor inregistrate in anul 2016.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri