Administratorul Fondul Proprietatea (FP) o va numi pe Vivian Nicoli ca membru in Consiliul Reprezentantilor FP, ca urmare a recomandarilor ASF venite dupa o serie de neclaritati aparute in cea mai recenta Adunare Generala a Actionarilor.

In Adunarea Generala de saptamana trecuta, actionarii Fondul Proprietatea trebuiau sa decida numele candidatului care va ocupa locul lasat liber in board de Sorin Mindrutescu – directorul Oracle Romania anchetat pentru dare de mita.

Pentru aceasta pozitie au existat doi candidati: Vivian Nicoli, sustinuta de asset manager-ul britanic EISER, si Florian Munteanu, sustinut de investitori locali.

Ambii candidati au obtinut majoritatea voturilor “pentru”, insa din cauza unor particularitati din legislatia romaneasca administratorul Fondul Proprietatea a luat act ca aceasta hotarare nu poate produce efecte si a decis organizarea unei noi adunari generale a actionarilor avand inclus acest punct pe ordinea de zi.

Florin Munteanu a obtinut 749.614.606 voturi “pentru” si 2.548.430.199 abtineri, in vreme ce Vivian Nicoli a obtinut 3.130.036.135 voturi “pentru” si “11.201.363” abtineri.

Citeste si:
Sorin Mindrutescu renunta la functia de presedinte al CS FP
Sorin Mindrutescu renunta la...

“In cazul actionarilor care s-au abtinut de la exprimarea unui voi pentru candidatul Florian Munteanu, dar au inteles sa-si exprime votul pentru candidatul Vivan Nicoli, nu se poate considera ca s-au “abtinut” de la exprimarea votului asupra rezolutiei de la punctul nr 1 (a), privita in unicitatea si integralitatea ei, o interpretare contrara avand drept efect invalidarea/nerespectarea optiunii exprese a respectivilor actionari.

In aceste conditii, in opinia noastra fata de rezolutia existenta la punctul 1 (a), candidatul ales de actionarii societatii este acela care a obtinut majoritatea ceruta de lege, respectiv cel care a intrunit cele mai multe voturi “pentru” exprimate, respectiva dna. Vivivan Nicoli”, se mentioneaza in scrisoarea trimisa de ASF.

Ca raspunsul la documentul trimis de ASF, administratorii Fondul Proprietatea au anuntat ca vor lua toate masurile necesare pentru implementarea in regim de urgenta a vointei actionarilor “astfel cum a fost recomandat de catre ASF, pentru numirea domanei Vivian Nicoli ca membru al Comitetului Reprezentantilor”.

Citeste si:
Fondul Proprietatea anunta un nou program de rascumparari de actiuni
Fondul Proprietatea anunta un...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »




Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fost ambasador SUA, un nou mandat la Fondul Proprietatea