Chiar dacă averea gospodăriilor din Statele Unite ale Americii a scăzut cu peste 6,5 trilioane de dolari în primele trei luni ale acestui an, cei mai bogați oameni din lume au reușit să câștige semnificativ mai mult în perioada pandemiei.

Astfel, cei mai mari cinci miliardari americani (Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Warren Buffett și Larry Ellison) și-au mărit averea cu 101,7 mld. dolari de la startul crizei (18 martie) și până la data de 17 iunie, scrie Inequality.org. De asemenea, averea totala a celor mai bogați 640 de americani a urcat de la 2.94 trilioane de dolari, la 3,53 trilioane de dolari.

UBS: Bogații au cumpărat masiv acțiuni pe bursă în pandemie. Acum? Imobiliare

O parte din creșterea averii celor mai bogați oameni din lume se datorează investițiilor făcute de aceștia pe burse la startul pandemiei, atunci când cotațiile se prăbușiseră iar acțiunile deveniseră ieftine. Ulterior, bursele au înregistrat o revenire ca urmare a măsurilor anunțate de marile bănci centrale din lume.

UBS, cea mai mare bancă de private banking din lume, cunoscută și ca „fortăreața miliardarilor”, spune că o bună parte din cei mai bogați clienți au luat împrumuturi pentru a investi pe burse la începutul pandemiei.

”Am acordat împrumuturi record la mijlocul lui martie și aprilie, în special către firme de mici dimensiuni care administrează averile unor familii bogate (“private offices”), care s-au folosit de bani pentru a investi pe burse”, spune reprezentantul UBS Josef Stadler.

Acum însă, bogații caută noi oportunități de investiții și își direcționează averile către active mai puțin lichide, precum proprietățile imobiliare, private equity și aur.

Sursa foto: Frederic Legrand / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri