Seful SSIF Broker, amendat cu 5.000 lei de CNVM

Presedintele SSIF Broker, Petru Prunea, a fost amendat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) cu 5.000 lei, pentru nerespectarea regulamentelor pietei de capital la noua dintre cele 20 de sucursalele ale societatii, care nu aveau un reprezentat de control intern, potrivit deciziei CNVM.

Potrivit regulamentului autoritatii pietei de capital din Romania, cele noua sucursale in cauza ale SSIF Broker Cluj trebuiau sa aiba un reprezentant al compartimentului de control intern, autorizat de CNVM.

La subunitatile Broker Cluj care au fost sanctionate a fost interzisa temporar activitatea de investitii financiare, pana la autorizarea angajatilor de control intern.

"Nu sunt noua, ci sunt patru subunitati care dintr-un motiv sau altul, toate de ordin obiectiv, n-au momentan un organ de control. Cate unul se mai marita si pleaca din localitate, pana se face cursul dureaza, altul pleaca in strainatate. Deci patru subunitati momentan nu au organ de control", a declarat miercuri dimineata pentru The Money Channel, Petru Prunea.

Presedintele SSIF Broker a precizat ca problema se va rezolva in cursul zilei de miercuri, deoarece a convenit cu CNVM sa trimita la concursul pentru agentii de control intern patru persoane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri