Broker Cluj a intermediat in primul trimestru al acestui an 385.567 contracte, dintre care 98.200 contracte au fost incheiate in luna martie. Din totalul contractelor intermediate de Broker Cluj in martie, 1.126 dintre acestea au fost incheiate in calitate de formator de piata (pe contul de market-maker).

"Unul din elementele care a contribuit la activitatea sustinuta a SSIF Broker Cluj a fost perioada extrem de volatila de la inceputul anului care a redeschis apetitul speculatorilor. Totodata, interesul pentru piata derivatelor a fost in crestere si datorita capacitatii de protectie a acestei piete, multi investitori preferand sa blocheze un randament mic dar sigur, in loc sa se supuna riscului unei piete 'bear', deruland astfel operatiuni de arbitraj si hedging", a spus brokerul SSIF Broker Cluj Mirabela Coss.

Pe locul al doilea in topul trimestrial s-a clasat societatea de brokeraj Vanguard Bucuresti, cu un total de 265.927 contracte intermediate, dintre care 74.800 contracte in martie, urmata de Eastern Securities cu 198.846 contracte.

Citeste si:

Al patrulea broker al primului trimestru la Bursa din Sibiu, ca numar de contracte intermediate, a fost EstInvest, cu 152.033 contracte, urmat de BT Securities Cluj, cu 123.665 contracte.

In primul trimestru, la Bursa din Sibiu au fost incheiate in total 1,07 milioane contracte futures si options, dintre care 285.903 contracte au fost incheiate in luna martie.