Casa de brokeraj Broker SA din Cluj s-a clasat pe prima pozitie in topul primului trimestru din 2008 si al lunii martie al intermediarilor care activeaza la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS), urmata de Vanguard Bucuresti si Eastern Securities, a informat BMFMS.
Broker Cluj a intermediat in primul trimestru al acestui an 385.567 contracte, dintre care 98.200 contracte au fost incheiate in luna martie. Din totalul contractelor intermediate de Broker Cluj in martie, 1.126 dintre acestea au fost incheiate in calitate de formator de piata (pe contul de market-maker).

"Unul din elementele care a contribuit la activitatea sustinuta a SSIF Broker Cluj a fost perioada extrem de volatila de la inceputul anului care a redeschis apetitul speculatorilor. Totodata, interesul pentru piata derivatelor a fost in crestere si datorita capacitatii de protectie a acestei piete, multi investitori preferand sa blocheze un randament mic dar sigur, in loc sa se supuna riscului unei piete 'bear', deruland astfel operatiuni de arbitraj si hedging", a spus brokerul SSIF Broker Cluj Mirabela Coss.

Pe locul al doilea in topul trimestrial s-a clasat societatea de brokeraj Vanguard Bucuresti, cu un total de 265.927 contracte intermediate, dintre care 74.800 contracte in martie, urmata de Eastern Securities cu 198.846 contracte.

Al patrulea broker al primului trimestru la Bursa din Sibiu, ca numar de contracte intermediate, a fost EstInvest, cu 152.033 contracte, urmat de BT Securities Cluj, cu 123.665 contracte.

In primul trimestru, la Bursa din Sibiu au fost incheiate in total 1,07 milioane contracte futures si options, dintre care 285.903 contracte au fost incheiate in luna martie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri