Actiunile europene s-au apreciat miercuri, sustinute de statisticile bune din SUA si de rezultatele bune ale companiilor, si au inregistrat cele mai bune performante lunare din ultimii patru ani si jumatate, inaintea deciziei Fed asupra dobanzii cheie din SUA, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Indicele FTSEurofirst 300, al celor mai importante actiuni europene, a inchis sedinta de miercuri in urcare cu 0,7%, la 1.337,35 puncte, dupa ce s-a apreciat in cinci din ultimele sase sedinte de tranzactionare. Indicele a urcat cu 6% in aprilie, ceea ce reprezinta cea mai buna performanta lunara din octombrie 2003.

Compania germana Siemens a avut una din cele mai pozitive influente asupra pietei, actiunile sale apreciindu-se cu aproape 3%, dupa ce directorul executiv Peter Loescher a spus ca este prudent optimist cu privire la cea de a doua jumatate a lui 2008.

Bursa londoneza a incheiat sedinta in coborare. Indicele FTSE 100, al principalelor actiuni britanice, a pierdut 2,10 puncte, adica 0,03%, fata de nivelul de inchidere de marti, pana la 6.087,30 puncte, potrivit AFP.

Bursa din Paris a incheiat in urcare, indicele CAC-40 castigand 0,36%, la 4.996,54 puncte. Indicele bursei pariziene incheiase si sedinta de marti in crestere, cu 0,71% pana la 4.977,10 puncte.

Indicele DAX, al celor 30 de actiuni-vedeta ale bursei germane, a inchis miercuri in urcare cu 0,92%, la 6.948,82 puncte.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri