Conducerea Protan Bucuresti (PRON) va propune actionarilor majorarea capitalului social cu 18 milioane lei, pana la 22,67 milioane lei, prin emiterea a 7,2 milioane actiuni cu valoarea nominala de 2,50 lei, potrivit unui comunicat trimis pietei Rasdaq.
Actionarii vor decide daca accepta majorarea capitalului social la adunarea generala din 4 iunie, iar majorarea ar urma sa se faca fara prima de emisiune, prin aport in numerar si conversia unor creante in actiuni.

Vor putea subscrie titluri persoanele inregistrate in registrul actionarilor la 27 iunie si creditorii titulari ai creantelor in valoare totala de 8,66 milioane lei, ce reprezinta 3,46 milioane actiuni. Actionarul majoritar va putea subscrie cel mult 2,01 milioane actiuni, iar restul de 1,72 milioane titluri vor putea fi subscrise de actionarii minoritari, in limita drepturilor de preferinta.

Termenul de exercitare a dreptului de preferinta este de 30 de zile de la data publicarii hotararii in Monitorul Oficial, iar in cazul in care nu se vor subscrie toate titlurile, se va trece la etapa a doua a majorarii de capital, la care vor putea participa actionarii care au subscris in prima etapa, acestia putand subscrie orice numar de actiuni in limita titlurilor ramase.

In cazul unei suprasubscrieri, alocarea actiunilor se va face pro-rata, in functie de procentul detinut de fiecare actionar la 27 iunie, data de inregistrare.

In cazul in care va avea loc a doua etapa a majorarii de capital, valoarea de emisiune a titlurilor va fi de 8,40 lei, la valoarea nominala de 2,50 lei adaugandu-se o prima de emisiune de 5,90 lei.

Daca vor ramane actiuni nesubscrise si in urma celei de-a doua etape de majorare a capitalului social, titlurile vor fi oferite catre public, in baza unui prospect de oferta publica de vanzare, fara restrictii, la un pret de subscriere de 15 lei, compus din valoarea nominala de 2,50 lei si o prima de emisiune de 12,50 lei.

Compania are ca domeniu de activitate colectarea si neutralizarea deseurilor de origine animala (ecarisajul), iar actionarul majoritar al societatii este Phoenix Farm, care detine 76,07% din capitalul social.

In mai 2006, Protan Bucuresti a participat, in parteneriat cu compania Atev din Ungaria, la licitatia organizata de Agentia Domeniilor Statului si a castigat concesiunea ecarisajului la nivel national.

Titlurile societatii se tranzactioneza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul PRON, iar conform ultimei cotatii, de 26,40 lei, stabilita in sedinta de luni, compania are o capitalizare de 49,33 milioane lei (13,6 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri