Bursa de Valori Bucuresti (BVB) isi va prelungi, din 9 iunie, programul de tranzactionare cu doua ore, pana la 16:30, dupa ce a primit unda verde de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si de la Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Noul orar al Bursei se va aplica pietelor spot, Rasdaq si pietei derivatelor.

"Prin prelungirea orarului de tranzactionare, Bursa de Valori Bucuresti se aliniaza la programul majoritatii burselor internationale. In acest fel, investitorii beneficiaza de conditiile necesare pentru a reactiona la stirile financiare importante la nivel global, care, in general, devin publice inainte de ora 16:00, ora Romaniei", a declarat presedintele si directorul general al BVB, Stere Farmache.

"Apreciem ca extinderea actualului orar de tranzactionare va determina cresterea eficientei, competitivitatii si accesibilitatii pietei bursiere si va stimula lichiditatea generala a pietei si atragerea de noi investitori", a adaugat Farmache.

Primul demers facut de catre BVB pentru a prelungi programul de tranzactionare a fost aprobarea acestei modificari de catre Consiliul Bursei, in sedinta din 22 aprilie.

In urma demersurilor intreprinse de Depozitarul Central, au fost obtinute avizele necesare de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si de la Banca Nationala a Romaniei, pentru a putea pune in aplicare decizia Consiliului Bursei.

Depozitarul Central si Casa de Compensare Bucuresti si-au adaptat reglementarile si procedurile in conformitate cu noul program de tranzactionare de la BVB, a mai anuntat Bursa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri