Numarul intreprinzatorilor romani interesati de listarea companiilor la Bursa ca solutie de finantare a crescut in ultima perioada, ca urmare a conditiilor severe de creditare impuse de banci, sustin specialistii KD Capital Management.
"Piata financiara ofera companiilor doua instrumente de finantare principale, unul oferit de catre banci pe piata monetara, celalalt oferit de piata de capital prin atragerea diverselor fonduri aflate la dispozitia investitorilor. Avantajele celui de-al doilea instrument sunt: costurile reduse, flexibilitatea finantarii, publicitatea intensa si gratuita prin intermediul BVB dar si determinarea unei valori reale de piata a companiei. Acest tip de finantare se adreseaza companiilor mari care doresc sa atraga fonduri importante pe termen mediu si lung cu niste costuri explicit mici", a declarat Silviu Enache, presedinte al KD Capital Management.

In ceea ce priveste rolul patronatelor in informarea membrilor sai, reprezentantii Confederatiei Patronale din Industria Romaniei (CONPIROM) considera ca finantarea companiilor prin instrumente bursiere constituie o varianta avantajoasa. Potrivit directorului executiv PATROMAT, Anca Marginean, CONPIROM isi va sprijini membrii in initierea si finalizarea demersului de listare la bursa, printr-o informare constanta.

"Optiunea pentru piata de capital este justificata de o dezvoltare economica sanatoasa care presupune, printre altele, accesul la resurse financiare cat mai importante si cu costuri cat mai mici. Din acest punct de vedere resursele de capital ce pot fi obtinute din activitatea bursiera pot fi considerate ca surse de investitii cu cele mai reduse costuri", a declarat Anca Marginean, director executiv PATROMAT.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri