"Piata financiara ofera companiilor doua instrumente de finantare principale, unul oferit de catre banci pe piata monetara, celalalt oferit de piata de capital prin atragerea diverselor fonduri aflate la dispozitia investitorilor. Avantajele celui de-al doilea instrument sunt: costurile reduse, flexibilitatea finantarii, publicitatea intensa si gratuita prin intermediul BVB dar si determinarea unei valori reale de piata a companiei. Acest tip de finantare se adreseaza companiilor mari care doresc sa atraga fonduri importante pe termen mediu si lung cu niste costuri explicit mici", a declarat Silviu Enache, presedinte al KD Capital Management.

In ceea ce priveste rolul patronatelor in informarea membrilor sai, reprezentantii Confederatiei Patronale din Industria Romaniei (CONPIROM) considera ca finantarea companiilor prin instrumente bursiere constituie o varianta avantajoasa. Potrivit directorului executiv PATROMAT, Anca Marginean, CONPIROM isi va sprijini membrii in initierea si finalizarea demersului de listare la bursa, printr-o informare constanta.

"Optiunea pentru piata de capital este justificata de o dezvoltare economica sanatoasa care presupune, printre altele, accesul la resurse financiare cat mai importante si cu costuri cat mai mici. Din acest punct de vedere resursele de capital ce pot fi obtinute din activitatea bursiera pot fi considerate ca surse de investitii cu cele mai reduse costuri", a declarat Anca Marginean, director executiv PATROMAT.