Consiliul Bursei hotarase dupa sedinta de marti sa ceara Broker Cluj sa refaca si sa retransmita situatiile lunare ale activului net, calculat conform regulamentelor Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Totodata, casa de brokeraj, care desfasoara si activitati de investitii si intra astfel sub prevederile legislatiei care reglementeaza societatile de administrare a investitiilor sau organismele de plasament colectiv, a intrat sub monitorizarea Bursei.

In lista de monitorizare a BVB se precizeaza ca Broker Cluj a raportat necorespunzator activul net in perioada februarie 2005 - august 2008.

Citeste si:

Casa de brokeraj sustine ca a raportat pana in prezent situatia activului net respectand modul de calcul al activului cuprins intr-un ordin al ministerului de Finante, conform cu directivele Comunitatii Economice Europene.

Astfel, la iesirea din gestiune a investitiilor pe termen scurt a aplicat metoda costului mediu ponderat, iar in reglementarile CNVM nu se precizeaza clar despre ce pret mediu ponderat este vorba. Totodata, potrivit ordinului ministerului de Finante, investitiile pe termen scurt se evalueaza la costul de achizitie, prin care se intelege pretul de cumparare.

In acelasi timp, Broker Cluj a anuntat ca a remis Bursei situatia activului net pe luna august realizata potrivit cerintelor formulate si va reface in urmatoarele zile si raportarile anterioare.