"O parte dintre agentiile pe care le-am inchis sunt agentii in localitati, destul de mici, pe care le-am deschis, initial, pentru cupoane. Dupa ce volumul activitatii a scazut cateva luni la rand, sub pragul de rentabilitate, am decis ca le inchidem. Daca dupa o perioada Bursa isi va reveni, putem sa le infiinta la loc", a spus Veltan, citat de NewsIn.

"Am avut si in Timisoara mai multe agentii, dar le-am inchis, lasand doar sucursala, care le-a preluat clientii. E posibil sa mai inchidem, dar nu foarte multe", a adaugat directorul casei de brokeraj.

Tot la inceputul acestui an, Confident Invest si-a inchis agentia din Buzau, iar Interfinbrok Corporation a desfiintat o agentie, aflata in Medias. Casa de brokeraj Estinvest a inchis sau restructurat 14 agentii sau sucursale teritoriale, la finalul anului trecut, lasand in urma agenti delegati.

Criza financiara a redus puternic volumele tranzactionate la Bursa in 2008, silind mai multe case de brokeraj sa-si restranga activitatea, prin transformarea brokerilor in agenti delegati si prin inchiderea agentiilor si sucursalelor cu activitate scazuta.