Transferul de pe piata Rasdaq la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti a titlurilor Farmaceutica Remedia Deva (RMAH) nu a atras atentia investitorilor. Pe acest simbol s-au realizat doar 10 tranzactii cu o valoare de 19.335 lei.

Actiunile au inchis ziua de tranzactionare in stagnare, la cotatia de 0,11%, volumul realizat fiind de 175.500 lei.

Desi valoarea pe care titlurile le-au atras in prima zi la BVB este una redusa comparativ cu alte actiuni, rulajul inregistrat ieri este cel mai mare de la inceputul anului.

Farmaceutica Remedia desfasoara in perioada 28 noiembrie 2008 - 4 martie 2009 o oferta primara de vanzare a 7,57 milioane actiuni, la un pret cuprins intre 0,20 si 0,50 lei/titlu, prin intermediul casei de brokeraj BT Securities.

In prezent, compania are un capital social de 9,85 milioane lei, divizat in 98,5 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Actionarul majoritar este Valentin-Norbert Tarus, presedintele Consiliului de Administratie a companiei, cu o detinere de 71,05%, in timp ce fondul de investitii Artio Global Management LLC (fostul Julius Baer) are o participatie mai mica de 5% din capitalul social, potrivit ultimelor raportari.

Valoarea de piata a societatii este de 10,84 milioane de lei (2,52 milioane euro) potrivit cotatiei de 0,11 lei/unitate stabilit in sedinta de ieri.

Farmaceutica Remedia este a patra companie din sectorul pharma de la Bursa de Valori Bucuresti, pe langa Zentiva (SCD), Antibiotice Iasi (ATB) si Biofarma (BIO).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Sfatul unui broker pe bursă în timpul crizei: Ai sânge rece sau stai spectator!
Setari Cookie-uri