O lista cu aceste societati a fost trimisa catre CNVM de catre Consiliul Bursei in cadrul sedintei de tranzactionare de 26 februarie, se arata in comunicatul BVB.

Societatile alese au o capitalizate medie anuala de peste 1 milion de euro, functioneaza de peste 3 ani, au un free-float de peste 25%, inregistreaza un numar de peste 52 de tranzactii in ultimele 12 luni, dar exista si cateva exceptii, printre care sunt emitenti cu notorietate sau valori de tranzactionare relevante.

De la aprobarea CNVM a acestor eminteti, “rasdacele” li se vor atribui, cu titlu temporar, calitatea de admisi la tranzactionare pe piata reglementata.

“Acestor societati departamentele de specialitate ale BVB vor acorda tot sprijinul necesar emintetilor pentru ca la sfarsitul perioadei sa indeplineasca toate conditiile prevazaute in Codul Bursei”, se mai arata in comunicat.

Pe piata Rasdaq sunt listate 1.734 societati cu o capitalizare totala de 11,7 miliarde de lei (2,7 miliarde euro). Pana in prezent, pe acest segment al Bursei de la Bucuresti s-au realizat tranzactii de 95,1 milioane lei (22,4 milioane euro).