Fondul Proprietatea va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pana la sfarsitului acestui an, a declarat, luni, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, membru in consiliul de supraveghere al Fondului.
Insa presedintele directoratului FP, Daniela Lulache, declara saptamana trecuta ca viitorul administrator al Fondului Proprietatea va avea nevoie de cel putin jumatate de an pentru a se clarifica asupra situatiei fondului, astfel ca listarea Fondului mai poate fi facuta in 2009 doar daca s-ar mentine actualul manageriat, anunta NewsIn.

"Pana nu vom avea o hotarare guvernamentala in ce priveste inregistrarea fondului la CNVM, suntem in stand-by cu demararea procesului de listare a Fondului Proprietatea", a spus Lulache.

Intarzierea procesului de selectie a unui manager pentru Fondul Proprietatea face imposibila listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in acest an, au declarat surse apropiate Fondului, la inceputul acestei luni.

Actionarii Fondului Proprietatea au decis ca plata dividendelor aferente anului 2008 sa se realizeze dupa 30 de zile de la data la care Ministerul Finantelor va varsa valoarea actiunilor subscrise si nevarsate la Fond sau le va anula, a mai spus presedintele AVAS, Mircea Ursache.

"In cel mult 30 de zile, Ministerul Finantelor Publice (MFP) va rezolva problema actiunilor in valoare 560 milioane lei pe care le are subscrise, insa nevarsate la Fond", a spus Ursache.

In prezent, sunt blocate actiuni in valoare de 560 milioane lei, deoarece statul nu a varsat contravaloarea lor. Luna trecuta, Fondul Proprietatea lua in calcul posibilitatea de a da in judecata Ministerul Finantelor pentru a recupera 560 milioane lei, adica valoarea capitalului social subscris si nevarsat de catre minister, potrivit unor surse apropiate Fondului.

Actionarii Fondului Proprietatea au schimbat componenta consiliului de supraveghere, singurul mentinut din cei sapte membri fiind presedintele AVAS, Mircea Ursache.

Astfel, noii membri ai consiliului de supraveghere sunt avocatul Corin Trandafir (care reprezinta unii actionari privati), Mircea Ursache, Gratiela Iordache (secretar de stat in Ministerul Finantelor), Anca Oprea, Ioan Adam, Eduard Boian si Ene Dinga.

Vechii membri ai boardului Fondului Proprietatea erau Giovanni Ravasio (presedinte), John N. Chrissoveloni, Mircea Ursache, Radu Francis Florescu, Ingrid Zaarour, Jozsef Birtalan si Flavia Teodosiu.

Fondul a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate. Fondul are participatii la 88 de companii, cele mai multe din sectorul energetic.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri