Producatorul de piese auto Mefin Sinaia (MEF) a anuntat ca va trimite in somaj tehnic 451 de angajati, pana la inceputul lunii iulie, din cauza deteriorarii semnificative a situatiei economice, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Compania a inregistrat pierderi de 592.400 lei in primele trei luni ale acestui an, fata de castigul din aceeasi perioada a anului trecut, dupa ce afacerile companiei s-au redus cu un sfert.

Tendinta economica a continuat si in luniile aprilie si mai, iar consiliul de administratie a anuntat somaj tehnic pentru a evita intrarea socetatii in incapacitate de plata.

Din numarul total de angajati - de 493- , 42 isi vor continua activitatea in perioada urmatoare, acestia reprezentand personalul de paza, de desfacere/vanzari si administrativ.

Producatorul de echipamente pentru industria auto are un capital social de 13,23 milioane lei, divizat in 5,29 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Pachetul majoritar apartine companiei DCI Walbridge Partners din Cipru, care detine 79,63% din capital, potrivit ultimei raportari.

Ultima cotatie a actiunilor companiei a fost de 0,98 lei, ceea ce confera companiei o valoare de piata de 5,18 milioane lei (1,23 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si