Bursele americane au inchis sedinta in urcare, in contextul in care numarul noilor cereri de somaj din Statele Unite a scazut saptamana trecuta pentru a treia oara consecutiv, indicand ca ritmul de degradare a pietei muncii da semne de incetinire, scrie AFP.
Datele de la inchidere au aratat ca indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,86%, la 8.750,24 puncte, iar indicele Nasdaq a crescut cu 1,32%, la 1.850,12 puncte, potrivit NewsIn.

De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 1,15%, la 942,46 puncte.

Numarul noilor cereri de somaj a scazut in saptamana ce s-a incheiat la 30 mai cu 4.000, la un nivel ajustat de 621.000, a anuntat Ministerul Muncii din Statele Unite. Saptamana a inclus si sarbatoare americana Memorial Day, fapt ce ar fi putut avea un impact asupra rezultatelor.

Analistii consultati de Reuters estimau, in medie, ca numarul noilor cereri de somaj va scadea la 620.000, de la nivelul raportat anterior, de 623.000.

In saptamana ce s-a incheiat pe 23 mai, numarul persoanelor ce au continuat sa solicite ajutoare de somaj dupa ce au beneficiat de acestea pentru o saptamana a scazut cu 15.000, la 6,74 milioane.

Aceasta a fost pentru prima oara din luna ianuarie cand numarul acestor cereri a scazut, si pentru prima oara in ultimele 17 saptamani cand cifra somerilor ce au continuat sa solicite ajutoare dupa saptamana initiala nu a stabilit un nou record.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri