Vulturul Comarnic si Celule Electrice, actionari ce au fost obligati, impreuna cu omul de afaceri Catalin Chelu, sa initieze o oferta publica de preluare a companiei Altur Slatina (ALT) de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), au inceput sa-si reduca participatiile.
Producatorul de materiale de constructii Vulturul Comarnic (VULT) a vandut din luna mai 0,73% din capitalul social al Altur Slatina, cea mai mare vanzare fiind realizata in cadrul sedintei de tranzactionare de vineri, ce a constat in 4,81 milioane actiuni.

De la anuntul deciziei arbitrului pietei de capital, Celule Electrice (CLEL) a vandut 258.400 actiuni ALT. Conform ultimelor raportari, Celule Electrice detine 14,84% din Altur Slatina.

Revan Com, un alt actionar obligat la initierea ofertei de preluare, si-a redus participatia de la inceputul anului pana in luna aprilie cu 1,33%, pana la 7,24%. Din cele 11 milioane de actiuni ale producatorului de piese auto Revan a obtinut doar 210.616 lei (circa 50.200 euro), in conditiile in care titlurile Altur s-au depreciat cu 83% in 2008.

Saptamana trecuta, Catalin Chelu a fost obligat de catre CNVM sa initieze patru oferte publice de preluare. In cazul Altur Slatina, omul de afaceri galatean va trebui sa lanseze oferta publica de preluare impreuna cu Cezar Rimar, Mecanica Rotes, Celule Electrice, Revan Com si Vulturul Comarnic.

Potrivit ultimelor statistici ale Depozitarul Central din 15 aprilie, cei mai mari actionari ai Altur Slatina sunt Mecanica Rotes, cu o detinere de 28,15%, si Celule Electrice, cu o participatie de 14,84%.

Altur are un capital social de 82,43 milioane lei, impartit in 824,3 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei/actiune. Valoarea de piata a companiei este de 41,46 milioane lei (9,88 milioane euro) conform ultimei cotatii de 0,044 lei/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
MAE confirma: Catalin Chelu, condamnat la inchisoare, a murit in Amman