Combinatul de otel Mechel Targoviste (COS) si-a anuntat intentia de a efectua concedierea colectiva a 249 de salariati, in prezent fiind purtate discutii cu organizatia sindicala a companiei, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

In luna mai, conducerea combinatului a decis sa trimita in somaj tehnic personalul, prin rotatie si pentru intervale limitate de timp din cauza conditiilor economice create de criza internationala. La finalul lunii martie, Mechel avea 3.128 de angajati.

Mechel Targoviste a inregistrat pierderi de 31,06 milioane lei (7,28 milioane euro) in primele trei luni ale acestui an, fata de profitul obtinut in perioada similara a anului trecut, pe fondul injumatatirii cifrei de afaceri.

Compania are un capital social de 172,1 milioane lei, impartit in 68,85 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei. Actionarul majoritar este Mechel International Holdings, cu o detinere de 86,6%, si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cu o participatie de 4,04%.

Mechel Targoviste are o capitalizare de 99,1 milioane lei conform ultimei cotatii de 1,44 lei/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Angajatii disponibilizati ai Mechel vor primi un ajutor de la UE