Adunarea generala a actionarilor (AGA) de la Fondul Proprietatea, programata pentru astazi, ora 12:00, s-a amanat din lipsa de cvorum, in conditiile in care reprezentantii Ministerului Finantelor, actionarul majoritar, au lipsit de la intalnire, doar 13% din actionari fiind prezenti.
Pe ordinea de zi a AGA se afla aprobarea ofertei finale depuse de Franklin Templeton, constand in comisioanele de administrare ce vor fi platite de Fondul Proprietatea, aprobarea termenilor si conditiilor contractului ce ar urma sa fie incheiat cu administratorul, pe baza documentatiei transmise catre Fondul Proprietatea de Comisia de selectie.

De asemenea, actionarii vor dezbate si politica de investitii asumata de candidatul castigator, aprobarea stabilirii datei de 12 august ca data de inregistrare, in conformitate cu prevederile articolului 238, alineatul 1, din Legea 297/2004 privind piata de capital.

Actionarii Fondului Proprietatea vor mai decide in legatura cu eventuala vanzare, "impreuna sau separat", a participatiilor detinute la trei companii controlate de grupul energetic ceh CEZ pe piata romaneasca, in urma suplimentarii ordinii de zi a AGA.

Fondul Proprietatea detine 30% din actiunile CEZ Distributie SA, 30% din CEZ Vanzare SA si 12% din CEZ Servicii SA, pentru care CEZ a exercitat optiunea de cumparare. Insa avocatii consultati de FP considera ca optiunea de cumparare a CEZ nu include CEZ Vanzare, potrivit unei note legale catre AGA, publicata pe pagina de internet a Fondului.

Fondul Proprietatea are in portofoliu participatii la 88 de companii, cele mai multe din domeniul energetic, astfel ca o eventuala iesire din actionariatul celor trei companii ar reduce numarul de detineri la 85.

La 10 iulie, Ministerul Finantelor Publice continua sa fie cel mai mare actionaral Fondului Proprietatea, cu 65,87% din capitalul social, in timp ce 46 de firme detineau 6,52% din actiuni, iar 2.445 de persoane fizice aveau 27,61% din capitalul Fondului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Știrile despre coronavirus au tăiat capitalizarea BVB cu peste 20,6 mld lei
Setari Cookie-uri