Cocor Bucuresti (COCR), companie care detine magazinul cu acelasi nume din centrul capitalei, a vandut, in cadrul sedintei de tranzactionare de astazi a pietei Rasdaq, toate actiunile detinute in cadrul societatii Euxin Constanta (EUXI) pentru 5,3 milioane lei.
Transferul celor 19,3 milioane actiuni s-a realizat la un pret de referinta de 0,28 lei/actiune, in scadere cu 41% fata de ultima cotatie a actiunilor Euxin.

Conform unei decizii a actionarilor Cocor de la inceputul lunii, cele 41,41% din cadrul companiei din domeniul HoReCa au fost vandute catre SIF Transilvania (SIF3), pentru ca societatea de investitii financiare sa se retraga din firma Cocor Turism (GALA). Prin acest transfer, actionarii au urmarit stingerea litigiilor pe care Cocor le avea cu SIF3.

Astfel, in urma tranzactiei, SIF Transilvania devine cel mai mare actionar al Euxin, cu o participatie de 96,7%.

Euxin Constanta are un capital social de 4,66 milioane lei, impartit in 46,6 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Capitalizarea companiei este de 22,36 milioane lei (5,28 milioane euro) conform ultimei cotatii de 0,48 lei/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Setari Cookie-uri