Fondul Franklin Templeton va opera in Romania, administrand activele Fondului Proprietatea, prin intermediul sucursalei sale din Bucuresti.

Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat la inceputul lunii septembrie contractul de administrare cu fondul american de investitii Franklin Templeton.

Franklin Templeton Investment Management Ltd a castigat, in iunie, concursul pentru administrarea activelor Fondului Proprietatea, in urma deciziei a comisiei de selectie a administratorului a FP.

Fondul Proprietatea are in portofoliu participatii la 88 de companii, cele mai multe din domeniul energetic, astfel ca o eventuala iesire din actionariatul celor trei companii ar reduce numarul de detineri la 85.

Fondul Proprietatea are un capital social de 14,24 miliarde lei, impartit in 14,24 miliarde actiuni nominative, ordinare, cu o valoare de 1 leu fiecare.

Capitalul social subscris si varsat este in valoare de 13,680 miliarde lei, fiind indisponibilizate la Depozitarul Central peste 560 milioane de actiuni ale statului roman.

Cititi si Mobius, Franklin Templeton: Romania are una dintre cele mai subevaluate burse din lume