Specialistii spun ca vestea caderii guvernului va provoca o stare de incertitudine, concretizata intr-o stare de asteptare a investitorilor, lichiditate scazuta si evolutii incerte.

Astfel, indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 0,64%, in timp ce indicele compozit, BET-C, a coborat cu 0,52%.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a castigat 1,11%, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a coborat cu 0,66%.

Incepand de astazi, Bursa de Valori Bucuresti a modificat programul de tranzactionare cu 10 minute prin reducerea perioadei de preinchidere la 5 minute.

“Influenta asupra pietei va fi foarte redusa, pentru ca este vorba de o perioada de timp foarte scurta”, a declarat directorul adjunct al Intercapital Invest, Adi Lupsan (foto).

Pe de alta parte, Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Estinvest Focsani spune ca aceasta miscare este pe beneficiul pietei, pentru ca 15 minute de preinchidere erau prea mult.

Ieri, indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a stagnat la 439,61 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a coborat cu 1,27%.

In piata de la Bucuresti, actiunile SIF au fost dn nou cele mai cautate de investitori, avand cele mai mari rulaje din piata.

Astfel, titlurile SIF Oltenia (SIF5) au generat prima lichiditate din piata, de 5,35 milioane lei, iar cotatia a stagnat la nivelul de 1,17 lei.

Actiunile SIF Moldova (SIF2) au urmat cu tranzactii in valoare de 2,62 milioane lei, dar spre deosebire de SIF5 s-au scumpit semnificativ, cu 1,90%.

In sectorul bancar, actiunile BRD SocGen (BRD) s-au depreciat cu 0,79%, in urma unor schimburi de 1,9 milioane lei.

Pe de alta parte, titlurile Bancii Transilvania (TLV) au stagnat la cotatia de 1,62 lei, pe un rulaj de 890.520 lei.

Pe sectorul energetic, actiunile Dafora Medias (DAFR) s-au scumpit cu 1,92%, la 0,1060 lei, pe o lichiditate de 456.616 lei, in timp ce titlurile Rompetrol Rafinare (RRC) au pierdut 2,91%, ultima tranzactie fiind realizata la pretul de 0,0601 lei, iar rulajul a insumat doar 400.000 lei.