Indicele BET-FI de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) urca cu 2,10% la mijlocul sedintei, desi a debutat pe minus, in contextul in care invstitorii au reactionat cu entuziasm la informatiile cu privire la parcursul proiectului de lege ce vizeaza pragul de detienere la SIF-uri.
Investitorii au intrat puternic la cumparare dupa ce a aparut informatia ca proiectul ce vizeaza modificarea pragului de detinere la SIF-uri se afla maine pe ordinea de zi a comisiei juridice, de disciplina si imunitati din Camera Deputatilor.

Totodata, senatorul Ovidiu Marian, unul dintre initiatorii proiectului, a declarat, pentru NewsIn, ca proiectul ar putea fi discutat saptamana viitoare in comisia de buget finante din Camerei Deputatilor, unde vor putea fi aduse noi amendamente.

De asemenea, lichiditatea pietei reglementate a urcat considerabil in urma a doua schimburi speciale, cu actiunile Bancii Transilvania si SIF Moldova, dar si din cauza intensificarii tranzactiilor cu actiuni SIF.

Astfel, in ultima ora la BVB, au fost transferate prin intermediul unei tranzactii speciale (deal) aproape 3,54 milioane de actiuni Banca Transilvania, ceea ce reprezinta 0,33% din capitalul banci, pentru aproape 8 milioane lei.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, stagna la nivelul de 4.782,72 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, avansa cu 0,50%, pana la 2.747,12 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), castiga 2,10%, pana la 23.971,28 puncte, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, cobora cu 0,20%, ajungand la 9.924,43 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, urca cu 0,83%, pana la 469,75 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, scadea cu 0,81%, pana la 590,26 puncte.

Actiunile SIF Moldova (SIF2) erau cele mai lichide din piata "regular", cu un rulaj de 4,92 milioane lei, si se scumpeau cu 1,79%, la 1,14 lei, iar titlurile SIF Oltenia (SIF5) urmau cu o lichiditate de 3,48 milioane lei si se apreciau cu 2,38%, la 1,29 lei.

Totodata, in jurul orei 13, a fost realizata o tranzactie speciala cu 1,35 milioane de titluri SIF Moldova, cu o valoare de 1,53 milioane lei.

Pe segmentul bancar, pretul actiunilor Bancii Transilvania (TLV) se mentinea la 2,28 lei, pe un rulaj modest in piata regular, de 851.510 lei, in vreme ce titlurile BRD SocGen (BRD) aveau un avans de 2,27%, la un curs de 13,50 lei, tranzactiile insumand doar 422.700 lei.

In sectorul petrolier, actiunile Petrom (SNP) stagnau la pretul de 0,2510 lei, in urma unor schimburi modeste, de 282.074 lei, in timp ce titlurile Rompetrol Rafinare (RRC) sufereau o corectie de 2,38%, pana la 0,0614 lei, pe un rulaj de numai 104.064 lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri