Investitorii straini au realizat vanzari nete in aprilie, pentru prima luna a anului, in timp ce rezidentii au efectuat achizitii nete de 35,9 milioane lei (8,7 mil. euro), potrivit statisticilor publicate pe site-ul BVB.
Persoanele fizice straine au efectuat achizitii nete, de 0,72 milioane lei, in timp ce investitorii institutionali au vandut actiuni in valoare de 27,93 milioane lei. Soldul total este de 27,2 milioane lei (6,6 mil. euro).

“Ca si in perioadele incipiente ale crizei, investitorii isi retrag capitalul de pe pietele emergente. In perioadele de incertitudine trebuie sa isi pastreze capitalul unde considera ca exista o siguranta mai mare, iar momentan pe plan local nu avem siguranta, in conditiile in care tara noastra trece printr-o perioada mai agitata”, a declarat Georgiana Pacesila, asset manager la Confident Invest, pentru Wall-Street.

Pe de alta parte, investitorii romani au adoptat o strategie de cumparare. Atat investitorii de retail locali cat si cei institutionali au realizat achizitii in aprilie, de 15,14 milioane lei, respectiv 20,76 milioane lei.

Numarul de conturi de cumparare al investitorilor locali a urcat cu 12% fata de luna martie, la 8.807.

Soldul realizat de conturile agregate a fost negativ in a patra luna a anului, cu o valoare de 8,69 milioane lei (2,1 mil. euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Temerile privind o pandemie de coronavirus au dus Bursa din București pe roşu
Setari Cookie-uri