Fondul Proprietatea a incheiat primele sase luni ale anului 2010 cu un profit net de 210.491.221 lei, cu 25% mai mare decat profitul net inregistrat in perioada corespunzatoare a anului trecut (167,86 milioane lei), a informat Fondul.
Veniturile realizate in perioada ianuarie-iunie 2010, au insumat 267, 7 milioane lei, cu aproape 38% mai mari decat veniturile perioadei similare a anului trecut ( 194,5 milioane lei), aproape 65% dintre acestea provenind din imobilizari financiare.

Fondul Proprietatea a mai anuntat ca actuala conducere a luat masurile legale necesare in vederea inregistrarii la CNVM si ca in termen de 90 de zile lucratoare de la inregistrarea la Comisie, va fi depusa cererea de admitere la tranzactionare la BVB.

A doua sursa de venit, in ordinea importantei in primul semestru al anului 2010 a fost reprezentata de veniturile din dobanzi, cu o pondere de circa 20% din totalul veniturilor. Veniturile din diferente de curs valutar au contribuit cu peste 15% la totalul veniturilor realizate de Fondul Proprietatea.

Cheltuielile din activitatea curenta efectuate sunt de 50 milioane lei.

Cheltuielile din diferente de curs valutar au generat peste 80% din totalul cheltuielilor efectuate in perioada analizata, spre comparatie, in primul semestru al anului 2010 cheltuielile din diferente de curs valutar au fost de aproape opt ori mai mari decat cele inregistrate in perioada corespunzatoare din 2009.

Cu toate acestea, printr-un management adecvat al depozitelor bancare, in primul semestru al anului 2010 veniturile din diferente de curs valutar, in valoare totala de 41.103.388 lei au depasit cheltuielile din diferente de curs valutar, acestea din urma situandu-se la 40.790.968 lei, se mai arata in comunicat.

In prima jumatate a acestui an cheltuielile cu personalul s-au redus cu aproape 50% fața de perioda ianuarie-iunie 2009.

In primul semestru al anului 2010 Fondul Proprietatea nu a incheiat tranzactii de vanzare cumparare avand ca obiect actiuni din portofoliul detinut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri