Indicele BET a inregistrat o crestere de 8,64% de la inceputul anului si plaseaza piata de capital din Romania pe pozitia 25 in clasamentului evolutiilor obtinute de bursele lumii, potrivit unei analize realizate de Bespoke Investment Group.

Romania se afla pe a doua pozitie in functie de rezultatele burselor din regiune, fiind precedata de piata de capital din Ucraina, care a urcat cu 40,86% in acest an. Totodata, evolutia BET este superioara principalilor indici din tarile din grupul G7, dar si a celor statelor din grupul BRIC.

Cea mai mare urcare dintre bursele lumii a fost obtinuta de Sri Lanka, cu 73,69%, in timp ce Insulele Bermude se afla pe ultimul loc al clasamentului, cu o depreciere de 39,25%.

Dintre tarile din grupul BRIC, performera a fost piata de capital din India, cu o apreciere de 4,33%, insa China a inregistrat cea mai slaba evolutie, avand o scadere de 18,97% in acest an.

Dintre cele sapte tari dezvoltate din grupul G7, Canada este pe prima pozitie, cu o apreciere de 3,26%, in timp ce Japonia a raportat o pierdere de 13,58%, cea mai slaba evolutie dintre aceste state.

Pe de alta parte, Statele Unite ale Americii se afla pe locul 53 din cele 82 de tari analizate, in conditile in care indicele S&P500 a inregistrat o scadere de 1,24% de la inceputul anului.


Sursa: Bespoke Investment Group


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Piata auto: masinile electrice si hibride stabilesc un nou record