Target Capital modifica recomandarea Teraplast din vanzare in mentinere

Casa de brokeraj Target Capital recomanda mentinerea actiunilor Teraplast Bistrita (TRP) si ofera un pret-tinta pentru urmatoarele 12 luni de 0,466 lei, potrivit unui raport de analiza.

Pretul recomandat este cu 11,4% mai mare decat ultima cotatia a titlurilor, de 0,4180 lei/actiune si in crestere cu 10% fata de recomandarea anterioara din august, de 0,425 lei, cand actiunile aveau rating de vanzare.

In primele noua luni ale anului compania a inregistrat un profit net de 9,9 milioane lei, in urcare cu 14% fata de rezultatul din perioada similara din 2009. Din operatiuni financiare, compania a inregistrat un rezultat pozitiv, de peste 0,9 milioane lei, pe fondul avansului veniturilor financiare cu 210%, se arata in raportul de analiza.

“In perioada ianuarie-septembrie rezultatele companiei s-au situat in linie cu estimarile din scenariul nostru central de la nota elaborata in luna august. Se remarca reducerea datoriilor pe termen lung cu 1,6 milioane lei pe parcursul trimestrului (si cu 4,6 milioane lei de la inceputul anului)”, indica in raport Andrei Radulescu, analist la Target Capital.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
FP crede că activele CEZ sunt o afacere proastă pentru Hidroelectrica
Setari Cookie-uri