Proiectul este planificat pentru a doua parte a anului viitor si vizeaza lansarea de produse derivate pe energie, care sa urmateasca pretul zilnic pentru ziua urmatoare.

“Aceasta platforma urmareste un alt timp de tranzactionare si alta categorie de actori – traderii din energia electrica, pe care speram sa ii atragem sa faca hedging pe aceasta piata. Astfel, vor fi atrasi si investitori dar si speculator”, a explicat Alin Barbu, director adjunct al Bursei.

Parteneriatul a venit ca urmare a faptului ca Opcom nu poate activa intr-o piata financiara si este nevoie sa “inchirieze” serviciile de tranzactionare si decontare de la grupul BVB.

Citeste si:

Pentru 2011, BVB isi propune sa investeasca in partea de IT, mizand pe doua directii principale: accesibilitatea bursei si mecanismele de tranzactionare, plus noi produse.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Casa de Compensare Bucuresti (CCB) si Operatorul Pietei de energie electrica din Romania (Opcom) au semnat acord pentru lansarea pietei romane de derivate pe energie electrica, a anuntat Bursa in septembrie.