Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti a acordat catre Wood & Company Financial Services calitatea de market maker pentru actiunile Fondului Proprietatea, se arata intr-un comunicat al operatorului.

Consiliul a stabilit ca volum minim corespunzator ofertei ferme de cumparare si de vanzare – 100.000 de actiuni FP si spread maxim dintre preturile de cumparare si de vanzare de 2%.

Perioada de timp minima pentru mentinerea in piata a ofertei de cumparare si de vanzare in decursul unei sedinte de tranzactionare va fi de 75% din sedinta, iar perioada maxima pana la reactualizarea ofertei ferme de cumparare si de vanzare nu se aplica.

Un participant se poate inregistra ca market maker daca detine cel putin 1 actiune FP, iar perioada minima pentru a detine aceasta calitate este de o luna calendaristica.

Un market maker poate sa nu afiseze oferte ferme de cumparare si de vanzare in maxim 3 sedinte de tranzactionare, in decursul unei luni calendaristice.

Consiliul Bursei a mai aprobat modificarea Titlului II - Emitenti si Instrumentele Financiare din Codul BVB - operator de piata, care vizeaza introducerea unui nou sector, in structura Pietei Reglementate a BVB, denumit Sectorul Alte Instrumente Financiare Internationale”

In acest sector vor putea fi admise la tranzactionare orice alte instrumente financiare internationale emise in state membre sau nemembre, cum ar fi: REITs (Real Estate Investment Trusts), GDR (Global Depositary Receipt) si alte instrumente financiare internationale tranzactionabile pe o piata reglementata.

Modificarile vor intra in vigoare dupa aprobarea lor de catre CNVM.

Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investment (NEPI) se va lista in martie, la Bursa de Valori Bucuresti, inaugurand astfel acest sector.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
NEPI Rockcastle bugeteaza 110 mil. euro pentru Promenada Craiova