X-Trade Brokers a intrat pe piata din Romania in 2009, iar anul trecut clientii locali au tranzactionat 9 miliarde euro (in marja).

„Piata romaneasca reprezinta una dintre cele mai mari provocari pentru X-Trade Brokers, din doua motive : ca si companie, ne adresam celor cu venituri medii si peste medie, Romania fiind o piata importanta din acest punct de vedere; in al doilea rand- romanii sunt foarte dornici sa invete sa tranzactioneze, asa incat deficitul de informare si formare privind pietele de capital, instrumentele financiare etc poate fi recuperat ”, a declarat Victor Safta (foto), director general X-Trade Brokers.

Pentru deschiderea unui cont de tranzactionare cu X-Trade Brokers suma minima este de 2.000 de lei, iar intreaga suma depusa in cont poate fi utilizata ca marja pentru deschiderea de pozitii.

„Tranzactiile sunt de fapt si mai accesibile, intrucat se poate tranzactiona si mai putin, suma minima fiind de 100 euro”, a precizat Victor Safta.

Citeste si:

Majoritatea tranzactiilor din Romania sunt pe piata forex, unde marja este de 1%, asa incat volumul real rulat in tranzactii pe platforma X-Trade Brokers a depasit 70 milioane euro in 2010.

Componenta educationala ramane prioritara si in 2011, intrucat „Romania este o piata cu potential, avem mult de recuperat in privinta educatiei in domeniul pietelor financiare”, a subliniat directorul general X-Trade Brokers.

In primii doi ani de activitate, peste 16.000 de persoane au participat la programele de instruire gratuite sustinute de X-Trade Brokers: doar in 2010, compania a organizat peste 300 de seminarii (in toate orasele mari din tara) si webinarii, ritmul urmand a fi sustinut si in anul curent.

„Educatia in domeniu isi spune incet-incet cuvantul. Dupa doi ani de prezenta pe piata din Romania, am ajuns sa avem varfuri de tranzactionare de peste 1 miliard euro pe luna (in marja) si nici in lunile de vacanta n-am scazut sub o jumatate de miliard de euro: in decembrie 2010 s-au tranzactionat 650 milioane euro in marja. In plus, si la randamente romanii incep sa stea din ce in ce mai bine, ajungand la 102% pe an. In Polonia, dupa 8 ani de programe educationale in domeniu, randamentele cele mai bune depasesc 500% pe an; speram ca in Romania sa dureze mai putin pana cand vom ajunge la acest nivel”, a aratat Victor Safta.