Teodor Ancuta spune ca va demisiona la finalul lunii aprilie din functia de director general al Sibex, dar va ramane presedinte CA, iar conducerea executiva urmeaza sa fie preluata de un strain cu experienta pe pietele de capital din Europa.
"Trebuie sa ma ocup si de afacerile mele, de la Paltinis. Pana aici a fost «momentul Ancuta» la Sibex, iar de aici e timpul sa vina altcineva la conducerea executiva. Eu voi preda stafeta de executiv odata cu partea de gestiune, in AGA de bilant, care va fi in 28 - 29 aprilie. Pana atunci trebuie sa aduc persoanele cu care am vorbit, sa vada cum este pe la noi, iar apoi, spre sfarsitul lunii martie, sper sa stabilim in CA cine va fi viitorul director general", a declarat Ancuta (foto), pentru Mediafax.

El a adaugat ca printre factorii care l-au influentat sa demisioneze se numara nerealizarea a doua dintre telurile sale, listarea a minim cinci companii pe piata spot in primul an de functionare si listarea Romgaz la Sibex.

Ancuta este presedinte CA si director general al Sibex inca de la infiintarea bursei de la Sibiu, in 1994.

El a mentionat ca nu intentioneaza sa demisioneze si din Consiliul de Administratie. Totodata, acesta estimeza ca viitorul director general al Sibex isi va putea incepe activitatea din luna mai, dupa AGA din aprilie.

"Vom fi doi in loc de unul si nu voi mai fi numai eu cel care isi asuma atat cele bune, cat si cele rele. Va fi un strain, care lucreaza si are experienta de 15 - 20 de ani pe pietele de capital europene, dar si internationale. Nu cedez locul meu unor persoane care nu au experienta. Munca mea de 16 ani nu vreau sa se duca de rapa. O etapa de dezvoltare mi-a apartinut, de acum, ca sa am certitudinea ca urmeaza alta etapa, trebuie sa vina altcineva la conducerea executiva", a mai spus Ancuta.

Seful Sibex a afirmat ca bursa isi va continua strategia de dezvoltare, chiar daca actionarii vor decide fuziunea cu Bursa de Valori Bucuresti, deoarece o astfel de operatiune poate dura o perioada lunga, iar in acest timp Sibex nu trebuie sa stagneze.

Administratorii BVB si Sibex au decis la finalul lunii ianuarie sa reia discutiile cu privire la fuziunea celor doua burse si urmeaza sa convoace actionari pentru a decide in acest sens.

Ancuta a mentionat ca dupa ce se va retrage din executivul Sibex se va axa mai mult pe afacerile proprii, de la Paltinis.

"Am inceput o investitie de circa 3,7 milioane de euro la Paltinis si trebui sa ma ocup mai mult de ceea ce se intampla acolo. Este domeniul in care va trebui sa lucrez. Am accesat fonduri europene de 2 milioane de euro, iar inca 1 milion este credit de la banca si trebuie sa ma ocup de aceasta afacere, pentru ca daca nu merge vine banca si imi ia tot", a explicat el.

Seful Sibex este actionarul majoritar al firmei Paltinis, care administreaza statiunea montana cu acelasi nume si complexul hotelier Casa Turistilor din statiune.

Oficialii BVB, Sibex si CNVM au decis reluarea procesului de fuziune a celor doua burse, in urma unei mese rotunde, la sfarsitul lunii ianuarie

Citeste si Planurile Sibex pentru 2011: Cresterea lichiditatii si listarea Romgaz.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri