Dividendul brut propus este de 0,09 lei/actiune, fata de 0,06 lei/titlu, cat au primit actionarii din profitul inregistrat de SIF Moldova in 2009. SIF a distribuit anul trecut numai 31% din profitul din 2009, respectiv 31,1 milioane lei.

Societatea de investitii financiare a consemnat anul trecut un profit net de 96,3 milioane lei (22,8 milioane euro), cu 5% mai redus fata de castigul din anul 2009, de 101,3 milioane lei.

Din profitul net de anul trecut, conducerea SIF Moldova vrea sa pastreze 48,1 milioane lei pentru sustinerea unei parti a programului de investitii din acest an.

Totodata, Consiliul de Administratie propune actionarilor o politica de dividend predictibila, urmand sa asigure un randament al dividendului de minim 5%, daca cotatia actiunilor la bursa va fi de cel mult 2 lei/titlu. Daca pretul va depasi 2 lei/actiune, randamentul propus va fi de minim 3%.

"Referinta de calcul este pretul mediu al actiunilor pe ultimele 90 de sedinte de tranzactionare din anul in care se calculeaza dividendul", potrivit unui comunicat transmis de SIF Moldova Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Actionarii vor analiza propunerile Consiliului de Administratie al SIF Moldova la 21 aprilie, in AGA.

Citeste si:

De asemenea, conducerea societatii solicita actionarilor si aprobarea unor modificari la actul constitutiv, printre care eliminarea pragului maxim de detinere de 1% din titluri, insa se mentioneaza ca trebuie respectate prevederile legale. Legea pietei de capital stabileste ca un investitor nu poate detine direct sau concertat cu alte persoane mai mult de 1% din titlurile unei SIF.

Administratorii SIF Moldova propun si reducerea cvorumului necesar pentru intrunirea AGOA si AGEA. Astfel, la prima convocare la AGOA ar trebui sa fie prezenti actionari care au cumulat minim 25% din drepturile de vot, fata de 50% plus un vot in prezent.

In cazul AGEA, cvorumul la prima convocare ar urma sa fie redus tot la 25%, de la 75%, iar la a doua intrunire prezenta necesara ar fi de 20% fata de 50%.

O alta modificare prevede ca numarul membrilor Consiliului de Administratie sa poata fi mai mare de sapte.