Premierul Victor Ponta si-a exprimat, sambata, speranta ca liberalii sa nu depuna motiune de cenzura pe programul stabilit impreuna in USL si care, in proportie de 90%, este si al noului Guvern, el aratand ca, daca se va intampla acest lucru, nu va mai intelege nimeni nimic.

"E dreptul constitutional al oricaror grupuri parlamentare aflate in opozitie de a depune motiune de cenzura. Si noi am depus cand eram in opozitie. Sper un singur lucru, ca motiunea de cenzura pe care eventual -am vazut si eu declaratiie, nu e decis - dar pe care eventual o va depune PNL sa nu se refere la programul pe care l-am stabilit impreuna, ca atunci nu mai intelege nimeni. Daca e pe ce am stabilit impreuna, nu are rost", a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.

"Mai departe, ca vor depune motiune de cenzura - e constitutional, nu e nicio suparare", a adaugat Victor Ponta. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Constanta, ca nu a citit, deocamdata, programul de guvernare al Guvernului, dar ca acesta va fi analizat, iar apoi liberalii vor decide daca initiaza sau nu o motiune de cenzura.

"Nu fac acum comentarii aplicate pentru ca este un text pe care nu am apucat sa-l citesc, am vazut doar comentarii, cat am apucat sa vad, in presa, asupra sa si ca atare nu ma voi adanci in comentarii. Pot sa va spun urmatorul lucru: ca avand in fata documentul politic, acest program - inteleg ca marti Guvernul vine si angajeaza raspunderea - vom avea o discutie, o analiza si vom lua o decizie asa cum se intampla in situatia in care Guvernul isi angajeaza raspunderea. Vom lua o decizie daca eventual facem noi, Partidul National Liberal, ca noi putem face o motiune de cenzura sau amendamente, daca e cazul, si atunci sigur ca ne vom motiva si aceasta decizie. Tot ce pot spune deocamdata este ca avem de-a face cu un program diferit pentru ca la inceput s-a vorbit, inteleg despre un program cam copy/paste asa, programul USL. Inteleg ca au aparut elemente noi, ca nu avem de-a face cu acelasi program din care doar literele USL sa fie scoase", a declarat Crin Antonescu.

Activ Property Services:...
Citeste si: Stocul speculativ de birouri din Piata Victoriei creste la 260.000 mp


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Pintea: Bugetul Sanatatii este mai mare cu 6,1 mld lei anul acesta