Victor Ponta ia in calcul variantele de premier Florin Georgescu si pe George Maior

Victor Ponta ia in calcul si variante de premier tehnocrat, pe viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, daca vor fi probleme de ordin economic sau fiscal, sau pe George Maior, directorul SRI, daca vor fi probleme de securitate.

"In egala masura, am discutat cu colegii mei, daca pe parcursul urmatoarelor zile sau saptamani vom considera ca trebuie sa dam un semnal foarte clar de pastrare a disciplinei fiscal-bugetare, atunci nu exclud posibilitatea de a avea un prim-ministru tehnocrat in persoana primului-viceguvernator, a domnului Florin Georgescu", a spus Ponta. El a vorbit si despre a treia varianta de premier, in persoana lui George Maior, informeaza Mediafax.

"Daca pentru Romania apar pericole de securitate strategica, si pentru a da foarte clar garantii privind continuarea dezvoltarii democratice, a obligatiilor noastre internationale, de asemenea, putem lua in considerare si cred ca ar fi o persoana competenta in acest sens - domnul George Maior, in masura in care domnia sa, asa cum a anuntat public, isi va depune demisia din functia de director al SRI dupa alegeri", a spus Ponta.

El a spus, insa, ca principala optiune politica, care urmeaza sa fie analizata de catre membrii coalitiei, este cea referitoare la Tariceanu. Victor Ponta a declarat astazi ca l-a propus in functia de prim-ministru pe Calin Popescu Tariceanu, sustinand ca ar fi cea mai buna alegere.

"Am propus si consider ca fiind cea mai buna solutie de prim-ministru pe presedintele Partidului Liberal, domnul Calin Popescu Tariceanu, care este fondator, alaturi de colegii sai, ai Uniunii Social Liberale (USL) si care garanteaza faptul ca principiile care au stat la baza USL, schimbarea regimului Basescu, echilibrul social, dezvoltarea economica, vor fi continuate si in 2015 si 2016", a spus Ponta. El a mai spus ca, daca va fi ales pe 16 noiembrie in functia de presedinte al Romaniei, va ramane prim-ministru pana in 22 decembrie, cand se incheie mandatul actualului sef al statului.

Citeste si:
BNR mentine dobanda, dar taie rezervele minime la valuta
BNR a redus rata rezervelor...

"Pana in 16 noiembrie nu discutam nimic despre cine, ce minister, cine va fi. Toti membrii coalitiei, cu exceptia grupului minoritatilor, care nu a solicitat acest lucru, vor avea reprezentare in Guvern", a spus Ponta. El a aratat ca discutiile despre stabilirea oficiala a primului-ministru si despre structura Guvernului si programul pentru 2015-2016 vor incepe dupa 18 noiembrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri